AppleFanok

2019.nov.12.
Írta: fdomii Szólj hozzá!

A legjobb iPhone appok szerintem - Tippek #20

Most, hogy már nem vagyok iPhone felhasználó, így ez neház kérdés. De ettől függetlenül a tapasztalatokat le tudom írni. Igyekszem nem csak a basic appokat (Messenger, Fb, stb.) leírni, hanem azokat is, amik talán kevés ember számára ismertek. 

#1 Koin

A Koin egy magyar fejlesztésű alkalmazás, melyben a pénzügyeidet nézheted. Felvezetheted kiadásaidat és a bevételeidet is, de akár azt is, ha hitelt vettél fel. Így valószínűleg te is jobban fogsz bánni a pénzzel, hiszen látod, hogy mennyi van aktuálisan, illetve, hogy még mennyire tudod elereszteni a nadrágszíjat. 

#2 Zene

OK, tudom, ez basic Apple - app. DE! Andoridról visszatekintve nekem baromi jó programnak tűnik. Sokkal egyszerűbb a kezelése, átlátható, aránylag sok dal (de sajnos nem mindegyik) érhető el rá. Én jelenleg Spotifyt használok Androidon, személy szerint az nekem bőven felér egy A. Musickal. 

#3 Telegram

A telegram hasonló a Viber - Messenger - WhatsApp trióhoz, de még is, valahogy megbízhatóbb. Kevesebb felhasználó használja, ezáltal békésebb, jobb használni. Én például a családdal ezen keresztül tartom a kapcsolatot, mivel ugye Androidon nincs sajnos iMessage. Igazából ez az app az iMessagenek az Androidos megfelelője, erre jó példa, ha beleteszed az Andoridos emojikat, akkor a küldés után neked is automatikusan Apple-össé teszi őket. Én ezt eléggé szeretem, mivel az Androidos emojik (gusztustalanságok) nem annyira befutók számomra.

#4 iPhone keresés (vagy mi is lett az új neve :D ) 

Ez az ami még nagy hátránya az Androidnak, nincs benne gyári keresés. igaz, a Google Maps erre egy teljesen jó alternatíva, ám az akkor sem gyári. 

#5 Facetime

Így visszagondolva, többször kellett volna használnom, mert sokkal jobb mint a Messenger videochat és társai. Androidon, - amennyire én tudom - ennek nincs beépített basic változata. 

# :( 

Ez a cikkzárás megint nem lesz szép. Sajnos, ahogy előző posztomba is írtam, az Android átállás miatt, nem tudom hogy mi legyen a bloggal. És, hogy ez mégis miért a #Tippek sorozatba kerül? Mivel számomra ez volt a kedvenc sorozat. Szerettem csinálni, bár a számozás nem nagyon ment :D . Szerintem ezek közül születtek -az én oldalamról- a népszerűbb cikkek is. 20 (+/- 2) cikket megélt, szóval abszolút hosszú sorozat lett. De nem tudom mi lesz vele. Hiszen nincs rendszeresen iPhone készülék a kezemben. Sőt. Elég ritkán. És így én is el fogom felejteni a tippeket. Szóval passz :/ szeretném valamilyen formában továbbvinni a sorozatot, de nem tudom mi lesz az a forma. Tőlem még az elkövetkezendő időkben várható 1-2 cikk, az Androidos átállásról, az ott szerzett tapasztalatokról, stb.-ről. Ezeket a cikkeket úgy döntöttem, hogy a tippek sorozatba fogom tenni. Szóval azok lesznek a lezárások! 

 

Köszönöm az olvasást :) sziasztok

Bye-bye Apple, helllo Xiaomi

Sziasztok. Ez a cikk –főleg úgy, hogy ez a blog alapjáraton Apple-ös dolgokkal foglalkozik- elég hülyén fog hangzani. Ma arról lesz szó, hogy miért váltottam Androidra, pontosabban MIUI-ra, mi vezetett erre, stb…

Lehet, hogy már említettem, én eddig egy iPhone 7+-t használtam. A telefon alapvetően jó volt, probléma mindösszesen csak a dock csatlakozóval volt, csak egy pozícióban töltött. Illetve az akksival is volt baj, de ezt – mivel iPhone – nagyon meg sem kell említenem. Egy ideig még ez türhető volt, ám nagyon nehéz volt töltőre ügyeskedni a telefont, alig fogadta el a töltést, és ha el is fogadta, akkor sem mindig. Az akku pedig nagyon gyorsan merült. És ez nem volt éppenséggel egy jó kombó. Sőt! Így alig lehetett használni. Baromi gyorsan merült, és alig volt hajlandó tölteni. Illetve ugye ezáltal vezetékes fülest sem lehetett vele használni, hiszen azt sem lehetett rendesen beletenni. Úgyhogy a végére szívás volt. Egy ideig néztük az új iPhoneokat, de valahogy egyik sem tudott megragadni. Őszinte leszek, nem tudom miért, de nem. Szeptember végén a Lurdyban jártam, aki ismerős Pesten, az tudja, hogy ott a Xiaomi boltja. Mivel már egy roller teljesít a családban szolgálatot, így úgy döntöttem, hogy bemegyek. Akkor találkoztam először azzal a névvel, hogy Xiaomi MI 9T Pro. Nézegettem, próbálgattam a telefont. Először igazán a 48MP-es kamerája ragadt meg. Illetve a kijelzőbe épített touch ID is. És hát a selfie kamera poénjáról se feledkezzünk meg :D Ott még helyben lebeszéltem róla magam, mondván, hogy de én márpedig Apple-ös vagyok, és maradok is. Ezen kijelentésem  1 hónapig volt helytálló. Ugyanis akkor az iPhone dokk csatlakozó teljesen felmondta a szolgálatot, a töltést semmilyen szintig nem fogadta el, bárhogy tetted bele a kábelt. Itt adtam teljesen fel. Ugyanis nagyon drága, megközelítőleg 50.000 Ft ráfordítás kellett volna a telefonra. Ezzel még nem lenne baj, ha nem lenne az értéke is ennyi. Illetve nem is a legújabb széria. Sőt mitöbb. 2016-os. Ami már nagyon nem mai. Most, hogy lassan 3 hete használom a Xiaomi MI 9 T Pro-t így már talán érdemben tudok róla nyilatkozni. Az egy nagyon jó gondolat, hogy van rajta jack csatlakozó. Illetve a színe is sokkal különlegesebb, talán szebb is, mint az iPhone-é. Illetve a kijelző is gyönyörű. Éshát extra szép fotókat csinál. Természetesen ettől függetlenül az Apple számítógép illetve tablet megmarad, mindösszesen csak telefont cseréltem. És persze az sem kizárt, hogy egyszer majd visszatérek telefon fronton az Almásokhoz. De most egy ideig biztos nem. Ha mutatnak egy olyan premiert, hogy a minőség mellett az ár is jó legyen, akkor kétség kívül Apple. Viszont ameddig ezek nem tudnak teljesülni, legalább egy minimális kompromisszum mellett, akkor addig Androidos maradok.

                És most jöhet a másik nagy kérdés, a bloggal mi lesz?... Sajnos mindkettőnkben, Almás Csávóban (legalább is ti így ismeritek) és bennem is csökkent az elhivatottság a blog iránt. Szerintem olyan, mint múlt évben, olyan szintű poszt sűrűség nem lesz már többet. Mert igazából már a jó témákat ellőttük. Nagyon nincs már miről írni. Természetesen ha Apple event van, vagy bármi extra, arról be fogunk jelentkezni egy cikkben, de a kiegészítő rovatok, pl. a #TIPPEK sorozat valószínűleg nem fog továbbmenni. Egy-egy elszórt poszt nem kizárt, de stabil folytatás egyelőre nem garantált. Amint Almás Csávóval egyeztetek, jelentkezek a folytatással

Köszi, hogy végigolvastad!

Barátsággal, Domi  

iPhone 11 drága DE....... | iPad 7.gen és Apple Watch S5 |

Az iPhone 11-et az Apple 2019.09.10 Kedd estéjén mutatta be az Apple:

 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPad 7.gen
 • Apple Watch S5

iPad: 

 • Kaptunk egy 10.2 Colos tabletet A10-zel ami azért sajnálatos mert a 6.generációba is azt kaptuk, vehetsz hozzá Smart Keyboardot és Apple Pencilt is. Az induló ára 134 900ft és a teljes specifikáció itt olvasható.

iPhone 11:

 • Ez lett az iPhone 10R ( igen nem X-el írom, durva mi? ) utódja és ez kapott 2 kamerát
 • Nyílván kötelező kör szóval 64/128/256GB a tárhely
 • A13 Bionic chip lett azaz megint gyorsabb mint eddig minden évben az iPhone 6 óta és Harmadik generációs Neural Engine
 • Maradt a maximális videofelvétel a 4K 60FPS, teljes specifikáció itt.
 • Indulóár: 289 990 Ft

iPhone 11 Pro / Pro MAx:

 • Itt is a kötelező kör, 64/256/512GB tárhely
 • természetesen ebben is A13 Bionic chip és Harmadik generációs Neural Engine van
 • 3 kameránk van: ultraszéles látószögű, széles látószögű és telefotó ( már éppen ideje volt )
 • Itt is maradt a 4K 60FPS maximum teljes sepecifikáció szintén itt.

Az Apple sem válal garanciát beázásra az IP 68 védelem ellenére.

És a meglepő dolog hogy a 11-el ellentéteben a Pro és a Pro Max mellé andak 18 Wattos töltőt aminek már éppen ideje volt és ezt lehetett volna már évekkel ezelőtt is adni a telefon mellé de jobb később mint soha nem? Nem.

Az iPhone 10R ára 247.990ft lett. Az Apple Watch S4 kiesett a kínálatból helyette az Apple Watch S3 lett csupán 77.990ft-ért.

Apple Watch S5

 • Indulóár: 154 990ft
 • Beépített iránytű
 • Azt írták a bemutatón 18 órát fog bírni akárcsak a 4.generáció de mások tapasztalatai alapján az is több mint 1-2 napot bír és nekem az első generáció is kibír 1 napot szóval ki fogja bírni.

iPhone ikszí,azaz iPhone 11

2019.09.10-én fogja az Apple bemutatni az iPhone 11-et vagy ha az Apple át áll a római számozásra akkor az iPhone ikszít,mert ugye a jubileuimi iPhone sem tíz hanem iksz csak mert római számmal lett írva.

És hogy miben lesz más? Nem sokban szerintem mert:

 • Kötelező kör: minden évben gyorsabb lesz szóval sebségből nem hiányérzet
 • Memória: lehet hogy bővül de szerintem marad a 4GB
 • Háttértár: ebből is lesz 1TB mint az iPad Próból
 • biztos hogy fejlődik a kamera,és megint mutatnak valami nagyszerű AR funkciót ami nagyszerű csak senki sem használja, az SE-m is képes AR játékokra de a CSR 2-n kívül nem nagyon használom talán a mérés funkciót igen.
 • Árazása: Megint el fog szállni a megszokodtól,vannak pletykák hogy olcsóbb lesz de,szerintem ezt hagyjuk el mert az az Apple, és ha olcsóbb is lesz akkor vagy a kijelző lesz szarabb vagy a kamera ( khm iPhone 10R ).
 • Töltés: jó lenne ha nem az alap kis fostos 5W-os adaptert kapnánk hanem monjduk az iPad Próhoz használatos vagy külön megvásárolható gyorstöltő lenne benn gyárilag
  • Lehetne már az is USB C hamár az összes MacBookon csak az van meg már az iPad Prókon is
 • Air Power:Nem,nem lesz. Se hozzá. Se külön,se sehogy. 
 • Külső: Igen láttuk a render képeket és igen ronda lesz nagy kocka lesz stb stb stb,de mivel ilyen szép ronda lesz így meg fogják imserni és ezért már megéri megvenni mert tudod mutatni hogy vagány miközben nem vagy az. Én azt gondolom aki eddig képes volt 2 éves hűségidőre megvenni az most is megfogja vagy az aki munkaeszköznekj tekint rá.

És ezt mind ti is nézhetitek az Apple weboldalán Kedden ( 2019.09.10. 19:00- ).

IOS 13 Béta 1/2/3/4 - IOS 13.1 béta1/2 ( frissítve )

Az Apple az ios 13 bejelentése után amint lehetett a fejlesztői béta profilt feltettem, mert egészen addig nagyon meglepő módon de csak egy 2009-es MacBook Próval és iTunes-szal sikerült feltenni e legelső fejlesztői bétát ( ne kérdezd én sem tudom csak megpróbáltam ) a legelső béta az nekem nagyon tetszett:

 • persze tele volt bugokkal
  • nem azt a képet mutatta a fotókban amire kattintottam
  • az instagram üzenetkben invert színeket használ
  • néha a kijlező magától érzékelt
  • pozitívum hogy az akksi az nagyon sokáig bírta, elsőre el sem akartam hinni, reggel 6 körül lehúztam a töltőről és este 8 órakkor még 45%-on volt
  • nekem iPhone SE-n nagyon melegedett
 • a béta 2
  • az instagram invert színek maradtak 
  • a kijlező érzékelés ki lett javtítva
  • az akku időm vissza esett arra amire eddig is azaz maradt az alig egy napos üzemidő
  • kevésbé melegedett
 • béta 3
  • a fotók alkalmazásban a képes buggot javították
  • a magától érzékelős kijelző buggot szinte teljesen javították
  • nem nagyon melegszik de azért messze van az ios 12.3-tól ( én a 12.3.1-et kihagytam )
 • béta 4
  • iPadOS-en és IOS-en más a megjenése a 3D Touchnak és ezzel is lehet törölni az alkalmazásokat.
  • Az Instagram üzenetek már nem színinvertálva vannak
  • nem melegszik

( Frissítve 2019.07.27     20:33 )

 • béta 5/6/7/8 
  • nem vettem észre számottevő különbséget,szóval ezeket hagyom

( Frissítve 2019.09.08 12:00 )

ios 13.1 béta 1/2

 • legfontosabb változás számomra amit észrevettem,a hangerő sávba jelzi hogy fullhalgató vagy a rendes hangszórón megy a zene.

 

( frissítve 2019.09.08 13:00 )

De a legfontosabb! Amit most olvastál azt hiheted hogy ezek nagyon zavaró hibák lehetnek de nem nagyon... a második béta óta már használható és hiszitek vagy nem de számomra ez stabilabb mint az ios 11-ből akármelyik verzió. A Dark mode jól működik és bár az SE nem rendelkezik OLED kijelzővel de én használom mert este akkor sem süti ki a szemem bezzeg a legalacsonyabb fényerős fehér is képes bántani a szemet pl beállítások vagy a zene alkalmazás.

Napi használatban lévő készülékre továbbra sem ajánlott feltenni.

Telepítés videó Apple Pie

IOS 13 kompatibilitás 

iPhone:

 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE

iPod:

 • iPod touch (7th generation)

iPad ( iPadOS )

 • 12.9-inch iPad Pro
 • 11-inch iPad Pro
 • 10.5-inch iPad Pro
 • 9.7-inch iPad Pro
 • iPad (6th generation)
 • iPad (5th generation)
 • iPad mini (5th generation)
 • iPad mini 4
 • iPad Air (3rd generation)
 • iPad Air 2

A Public béta mindenki számára elérhető de csak saját felelősségre és persze biztonsági mentés készítés után hiszen ha baj van az ios 12.3.1 vissza állítható de az ios 13-as mentés nem fog rámenni.