AppleFanok

AppleFanok

Az Apple és a Xiaomi együtt.....Álom?

2020. február 25. - Almás csávó

Igen, tudom megint nagyon sokat hagytunk ki.

A lényeg azonba, hogy vettem régebben egy Xiaomi RGBW-s okosizzót. (a neve az izzó,amúgy LED szóval nem kell kiakadni.)

A lényege az annyi, hogy telefonon tudod irányítani és Google Home és Alexa kompatibilis, itt elkezdhetnéll gondolkodni,hogy akkor miért írok róla,de egy kisebb trükkel HomeKit így Siri kompatibilis is lehet.

Ehhez annyit kell tenned, hogy megnyitod a Xiaomi Home alkalmazást kiválasztod a már meglévő ( esetemben izzót vagy LED szalagot ) és hosszan rányomsz, majd balra húzod és ott lesz a HomeKit ikonja. Ha már hozzá van adva a HomeKithez akkor már a Sirivel is lehet irányítani,sőt ha elnevezed őket könyebben is tudod hanggal irányítani. Amennyiben elsőre nem engedi hozzáadni, akkor egy firmware frissítést kell alkalmazni ennek érdekében. Az okoizzó ára: 5 990Ft

A Xiaomi Yeelight Lightstrip Plus is teljesen hasonló, bár ebben nincs kimondott fehér fény,így világításra annyira nem,ellenben hangulat világításra sokkal alkalmasabb. Ezt is a telefonunkkal irányíthatjuk,az okos izzóval megeggyező módón ezt is hozzá adhatjuk az Apple HomeKithez és lényegében már a világítást egy telefonnal csináljuk,így teljes mértékben el tudunk lustulni. A LED szalag alapból 2m de ha kevásnek érezzük vehetünk mellé plusz 1m toldást és akár 10m is lehet a hossza. A LED szalag ára: 11 400Ft az 1m toldás 2 990Ft

Videó a HomeKithez adáshoz

Röviden összefoglalva:Nagyon elégedett vagyok ezekkel a termékekkel,igen tudom hogy van az EVE termék család,de az EVE a dobozon is feltünteti hogy HomeKit kompatibilis ellenben drágább, a Xiaomi nem tünteti fel,lehet régebben nem lehetett és utólag lett kompatibilis az Apple rendszerével és olcsóbb is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://applefanok.blog.hu/api/trackback/id/tr9315491334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása