AppleFanok

AppleFanok

Milyen appok könnyíthetik meg a nyaralásotokat?

2019. június 20. - fdomii

Sziasztok, ebben a cikkben pár, nyárkönnyítő alkalmazást fogunk leírni, melyek (talán :D ) megkönnyítik a nyaratokat! Biztos, hogy fogtok belőle 1-2 alkalmazást ismerni, hiszen most fel fogok sorolni olyanokat is, amiket szerintem kb. mindenki ismer. Kezdjünk is bele : 

1, Időkép: Az Időkép appot szerintem az olvasók 90-95%-a ismeri. Itt most elsősorban nem az előrejelző funkciójáról lesz szó, hanem inkább a térképek menüpontról. Mert ugye van egy olyan menüpont, hogy térképek. Itt ebben a menüpontban pár pont teljesen felesleges, és akár trollok is lehetnek rajta (időkép - mert ugye ezt bármelyik felhasználó szerkesztheti, mindösszesen csak egy regisztráció kell hozzá), hanem a radar a lényeg. Itt mindig láthatod, hogy hol van a zivatar és kb. a sebességét is oda tudod képzelni, ezáltal arra is fény derülhet, hogy pl. meddig maradhatsz még a strandon, vagy mikor kell a kerti bútort behozni, hogy nehogy elázzon. 

 

2, Waze: lehet, hogy már többször is javasoltam a Waze-t , de még mindig úgy gondolom, hogy ez a legjobb navigációs applikáció, legalább is iPhone-ra biztos. Nekem eddig mindig kiválóan működött, úti célt mindig pontosan tudta, hogy hol van, traffifaxokat jelezte előre és a sebességhatár átlépésénél is  ,,rádszól,, . 

3, Here we go : ok, ez most lehet, hogy picit meg fogja cáfolni az előző állításomat, de talán annyira mégsem. Mivel a here we go alapvetően (legalább is amennyire én tudom) nem feltétlen egy navigációs program. Inkább megmondja, hogy hol vagy. Ok, tudom, ez most hülyén hangozhat, hiszen ki nem tudja hogy hol van? Na igen, de ha repülőn ülsz, akkor nagy eséllyel fingod sem lesz az adott pozíciódról (ok, kivéve ha van az ülésben kijelző ami mutatja, de ezt most inkább hagyjuk :D ). További előnye a programnak, hogy ha otthon, wifiről letöltöd az adott ország / nagy ország esetében régiók (lásd: Olaszország) térképét, akkor offlineba is, hibátlanul fog menni

4, Bringamania (igen, direkt ékezet nélkül, még mielőtt valaki belekötne)

A Bringamania a McDonalds bringás alkalmazása, mely -értelem szerűen- bringázás közben jöhet jól. Ez a program -legtöbb esetben tudja a bringautakat, illetve gyakorlatilag egy bringás navigációs program. Mutatja közben a sebességedet, szóval azt is tudod, hogy mennyivel mész. Itt is le kell tölteni offlineba a térképet, tehát a mobilnetet nem eszi szinte semennyire sem a program. Viszont! Az akksit -a térkép programokhoz híven- nagyon zabálja, ez által a telefon hátulja is rendesen melegszik. 

5, Barátok: Haveroddal mindig elkeveredtek egymástól? Soha sem találod meg Őt, pedig elvileg egy strandon vagyok? Neki is iPhone-ja van? Akkor itt a megoldás, mégpedig a Barátok alkalmazás személyében. Mindösszesen csak annyit kell tenni, hogy meg kell osztani egymással a tartózkodási helyünket és már is látjuk egymást az alkalmazás térképén. Ezzel majd mindig könnyen meg fogjátok egymást találni. 

6, Gasztrotérkép: Balaton mellett nyaraltok? Keresitek a jó helyeket? Szauer Judit (gasztropápa) elhozta nekünk a megoldást erre a problémára, mikor elkészítette a Gasztrotérkép nevű alkalmazást. Ebben az appban benne van minden jobb - Balaton melletti - étterem és kávézó, amiket megéri kipróbálni. Én is teszteltem már ezek közül 1-2-t, és valósággal állíthatom, hogy tényleg baromi jók a helyek, megéri őket kipróbálni. 

7, www.applefanok.blog.hu - gondolom ismered ezt a honlapot, mivel most is itt vagy, de ha szeretnél mindig értesülni a fontosabb Apple-ös hírekről illetve különböző, iPhone-os life hack-ekről, akkor kövess minket Instagramon, Facebookon és természetesen itt a blogon is :D  

 

Köszönöm szépen, hogy elolvastad a cikket, kívánok egy nagyon szép nyarat Neked! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://applefanok.blog.hu/api/trackback/id/tr7114903452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása