AppleFanok

AppleFanok

Vajon jobb lenne az iskolába tablet a füzet(ek) helyett?

2019. május 18. - fdomii

 

Ugyebár, az iskolával kapcsolatos nyűgök egyike az a rengeteg cucc, nehéz tankönyvek, füzetek. Pár országban már próbálkoznak a tabletes módszerrel.

A tabletes megoldás szerintem alapjaiban egy okos ötlet lenne. Hiszen manapság már minden diák az interneten lóg. Illetve a számítógépes / tabletes készségek fejlesztésére sem egy rossz dolog, hiszen vannak még mindig olyan családok, ahol maximum tv van, számítógép nem. Tehát, az én elképzeléseim szerint a padokba kéne beépíteni ezeket az eszközöket, kb egy olyan 15'-os mérettel, a vezetékeket pedig a padok tartóiban (vagyis a lábakban) kéne elvezetni. Ezek a gépek egy admin által lennének ,,blokkolva,, tehát csak egy program futhatna rajta. Ebben a programban mindig ki lehetne választani azt, hogy melyik órára kell. Ide lehetne jegyzetelni, nézni a tananyagot, akár osztott képernyőn, első harmadán a tankönyv, második harmadon a munkafüzet, az utolsó részén pedig a füzet. Ide mindig be kéne lépni egy adott felhasználóval, pl. Név: Kovács Béla, Jelszó: KovacsBela01 , és akkor otthon is be lehetne lépni ebbe a programba, és akkor otthon is lehetne így tanulni. Ez a megoldás nem csak a diákok dolgát könnyítené meg. A tanárokét is, hiszen nem kéne minden egyes dolgozatot egyesével kijavítani, hanem a gép automatikusan kijavítaná az összeset. De természetesen, az fontos, hogy a tanár mindegyik gép kijelzőjét meg tudja tekinteni. A szünetekben a gépeket lekapcsoltatnám, hiszen a szünetben inkább jobb kimenni levegőzni. 

Képtalálat a következőre: „panasonic tablet”

Például egy ilyen Panasonic tablet teljesen megfelelő lehetne az iskolákba. Nyilván, egy kiegészítő billentyűzet kéne hozzá, hiszen nem lehetne egész nap csak a kijelzőt nyomkodni.

Follow Us on Istagram and Facebook! Köszi, hogy elolvastad ;) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://applefanok.blog.hu/api/trackback/id/tr714827146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása