AppleFanok

AppleFanok

Apple Pay és WWDC 2019

2019. június 02. - Almás csávó

Sziasztok nagyon nagy kihagyásaim után úgy gondoltam hogy most írok egy cikket az Apple Pay-es tapasztalataimról és a WWDC-s pletykákról is.

Kezdjük az Apple Pay-jel ami 2014-ben jelent meg az Apple Watch-csal  és az iPhone 6-tal. Ami a legjobb az egészben,hogy csak sz@ros 5 évet kellet várni arra,hogy Magyarországon is megjelenjen,de sikerült. Jobb később,mint soha így mint már máshol biztos olvastátok meg felkapta a média 2019 Május 21-én megjelent Apple Pay csak az OTP-s bank és hitelkártyákkal működik és a hírek szerint pár hét és az ERSTE bank is meg az Unicredit is követi majd. Az Apple Pay szerintem jobb mint a Google Pay vagy a Samsung Pay dacára annak,hogy az Androidosok már hamarabb használhatták itthon. A telefonos fiztést igazából nem nagyon preferálom,mert ha a telefont elő kell venni akkor már a kártyát is elő tudom venni de van akinek ez kényelmesebb,éppen ezért én az órát használtam fizetésre és számomra mondom számomra kényelmesebb mint a telefonos fizetés. A Wallet alkalmazásban és a Watch alkalmazásban a bankkártya képes mutatni a tranzakciókat is valamint a helyet ahol fizettünk. Ami nekem fura az egészben az az,hogy azt írja a tranzakcióknál,hogy függőben amit azért nem értek mert a vásárlásról kapok nyugtát/blokkot és az OTP Smartbank mutatja és küld is értesítést a vásárlásról.

Ennyit az Apple Pay-ről most jöjjön a WWDC.

Holnap este lesz a 2019-es WWDC ahol többek között az ios13-at és a WatchOS6-ot is bemutatja majd az Apple. Az ios 13 nagyobb port kavart az iPhone-os csoportokban és hírekben mert az 5S/6/6+/SE nem kapják meg. A baj nem ezzel volt hanem az,hogy az SE miért nem kapja majd meg. Az iPhone 5S már nagyon régi és így sem valami nagyon gyors telefon nemhogy egy sokkal összetetteb rendszer legyen rajta az iPhone 6/6+ szintén mert nem sokkal gyorsabbak. Itt jön közbe az SE az SE sokkal erősebb mint a 6 de ugynaz mint a 6S és a 6S meg meg fogja kapni. Apple Pie csinált egy videót amiben elmondja,hogy szerinte a kijelző felbontás miatt nem lesz támogatva de ha belegondolunk az iPad mini az Air a Pro és a sima iPad is más ugyanúgy mint az SE,6S/7/8 ezekből a plusz modell is meg a X/XS MAX/XR. A másik ami cáfolható hogy az iPod Touchból most jött ki nemrég a 7. generáció sima home gomb és A10 és a tesztek szerint nem sokkal gyorsabb mint az SE és ha az a kis iPod megkapná de az SE nem akkor azért az elég vicces lenne nem? Szerintem is. Ellenben ha mégse lenne ios 13 az SE-re lehet jobban is járunk azzal hiszen nem lassul be a telefon. A WatchOS 6-ról csak annyit írnék,hogy biztosan lesznek új számlapok talán belekerülhet egy alvás figyelő is és nem kell hozzá egy alkalmazás.

Köszi,hogy elolvastad ezt a hosszú cikket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://applefanok.blog.hu/api/trackback/id/tr8014874656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása