AppleFanok

AppleFanok

Drónozás alapvető dolgok, reptetési szabályok, stb. - Tippek #11

2018. június 12. - fdomii

A drónozás a mai világban egy kifejezetten elterjedt elektromos eszköz és mostmár kifejezetten egy közkedvelt termékké vált. 

A drónozni a mai szabályok szerint szinte Magyarországon lehetetlen. Vagyis a mostani szabály: 30 nappal előtte a hatóságoknak be kell nyújtanod egy adott légtérre kérvényt + 3000 Forintot, azért, hogy reptesshetsd a drónt. Sajnos ezt a szabályt lehetetlen betartani, mert mondjuk ha van a Dunán jégzajlás, azt nem tudhatod egy hónappal előre! Ha már engedélyed nincs akkor mit ne csinálj? Szinte senki nem ad be ilyen kérelmet azért egyenlőre szinte az emberek kb 80%-a nem kér. Na most, legyél nyugodt, drónozhatsz így is. De pár alapszabályt fogadj meg!

- Ne stíröld vele a szomszédod és senkit se! 

- Ne reptesd épületek kb 1,5-1 méteres körzetében!

- Ha nekimentél valaminek szedd azonnal össze a drónt és ha nem okozott kárt, akkor húzz el, ha pedig kárt okozott akkor pedig próbáld meg megtalálni a tulajdonost vagy hívj rendőrt!

- Használj propellervédőt!

- Vigyázz, mert a legtöbb drónon nincs oldalt érzékelő!

Nagyon fontos az is, hogyha már nincs rá jogsid, akkor legalább nézz pár bemutató videót a drón kezeléséről! Kezeld felelősséggel a drónt és az első repülésnél ne csinálj trükköket csak ismerd meg a szerkezetet és annak távirányítóját! Biztosítást amilyen gyorsan lehet kössél rá!!!

Ez a cikk most picit hosszabra sikeredett, de az Insta link itt van , kövessetek be itt is minket és legyen egy jó napot, csáó!

A bejegyzés trackback címe:

https://applefanok.blog.hu/api/trackback/id/tr7414044414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása