AppleFanok

AppleFanok

Mit tegyél ha betörött az iPhone-od kijelzője? Tippek #17

2019. február 02. - fdomii

Sziaszok, elnézést kérünk a hosszú kihagyásért, most viszont itt vagyunk, úgyhogy vágjunk is bele a legújabb témánkba. Ami pedig nem más mind a kijelző törés

Alapból eddig nem szándékoztam a témáról cikket írni, hiszen minek, eddig nem volt különösebb kijelző töréses incidensem. Ez egészen a mai napig tartott. Ugyanis ma sikerült leejtenem az iPhone 6 S + készülékemet. Nem volt rajta üvegfólia, toknak is csak a legolcsóbb szilikon volt rajta. Csempére esett, így szinte 100% volt, hogy törtem a kijelzőt. Mielőtt felvettem volna, jött a halálos 2 másodperc, amikor még nem mersz hozzányúlni, mert annyira be vagy tojva. Felvettem, és látom, hogy pókháló töréses az egész. Egyből elkezdtem kapargatni a fóliát, miután realizáltam, hogy nem volt rajta fólia. Na itt kezdtek felmerülni bennem a különböző kérdések, hova vigyem javíttatni és, hogy egyátalán megéri-e. Alapvetően azt mondom, ha törött a kijelzőtök minden esetben cseréltessétek ki. Na most nekem ez nem is volt kérdés, elkezdtem nézegetni a pesti szervizek árait, és munkaidejüket. Az árak elég nagy skálán 25.000 Ft-tól 70.000 Ft-ig mozognak. Több szerviz rengeteg árral. Minden esetben nézzétek meg a szervízről alkotott véleményeket, hogy mennyire megbízható, milyen minőséget (utángyártott/gyári) adnak. Legjobb természetesen a gyári, hiszen azzal fog a legjobban működni az iPhone. Leesés után egyébként minden esetben nézzétek meg a következők működését: hangszóró, mikrofon, touch ID, jack bemenet (már ha még van)! Ha ezek működnek, akkor már kezdhetsz fellélegezni, mert akkor talán nincs akkora baj. De ez nem azt jelenti, hogy nem kell elmenni szervizbe. Hosszú távon a törött kijelző nem csak a telefonra, hanem rátok is is veszéllyel lehet, és ez nem vicc. Arra is vigyázzatok, hogy a törés után különböző anyagokba, kárpitokba ne dörgöljétek bele a telefont, mivel kitépi az anyagot/kárpitot és sokkal, de sokkal nehezebb lesz javíttatni. Továbbá azt is fontos tudni, hogy ettől nem biztos, hogy megvéd az üvegfólia. Tény, hogy hülye voltam, kellett volna rá fólia, ám ha az alatt reped a kijelző, akkor teljesen halál mindegy, hogy volt-e vagy sem, nem változtat a helyzeten, max annyiban, hogy a javíttatásnál azt is le fogják szedni. Ha pedig a fólia tört, akkor legyél vidám, hogy megúsztad ,,csak,, ennyivel és elég egy 5.000 Ft-os üvegfólia, nem kell egy 50.000-es kijelzőcsere. A szerviz nevét, ahova viszem nem szeretném megmondani. Mindenn esetre, ha ilyen kérdésetek van, akkor írjatok facebook-on, megpróbálunk mihamarabb válaszolni. Köszi, hogy elolvastad :)

A bejegyzés trackback címe:

https://applefanok.blog.hu/api/trackback/id/tr8514604408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása