AppleFanok

Miért nincs iPhone SE2?

2018. október 14. 12:19 - Almás csávó

Az iPhone SE egy nagyon népszerű telefon volt és még most is az,hiszen az iPhone 6S hardverét kapta meg ami elég jól szuperált 2015-ben és igen tudom az SE az 2016-os telefon de a hardvere az a 6S ami 2015-ös.

Az iPhone SE az az 5S ráncfelvarása. Az iPhone 5S egy 2013-as telefon és az SE meg 2016-os ebből kijön az hogy 3 év után jött az SE az 5S helyett azért írtam az egyik cikkben hogy nem sok esélyt látok idén egy SE2-re és azt is hogy ha idén jött volna kb mik lehettek volna benne. Ha azt a 3 évet számolom és azzal megyek tovább akkor én leghamarabb 2019-re várnám az SE-t az ide A12 Bionic processzorral vagy az akkori legújabb A13-mal bár az SE sem a 7-nek a hardverét kapta mint CPU hanem a 6S-ét,így gyanítom,ha egyáltalán lesz 2019-ben SE akkor az a 2018-as hardvert kap ami most jelenlegi A12, és ha már OLED akkor lehetne a jelenlegi házban egy OLED kijelző ami nagyobb és a telefon mérete nem változna.

Azt a tényt sem szabad elfelejteni,hogy az SE sikerét nem csak a kisebb kijelző és az erős hardver okozta hanem az hogy olcsóbb is.

(kép forrása: insta, venyageskin1)

Tipp:

Ha unatkoznál és szeretnél egy alkalmazást amin nem nélkül tudsz zenét vagy videót hallgatni akkor katt.

Fun fact a végére címmel együtt 14-szer írtam le,hogy SE ( ezzel 15 ;) )

 

 

 

Szólj hozzá!

Érdemes-e feltenni az ios 12-őt?

2018. szeptember 20. 16:35 - Almás csávó

Biztos sokan emlékeztek arra,hogy amikor az ios 11 tele volt hibákkal.....gyakran lefagyott nem minden működött úgy ahogy annak kellet volna stb. Már az ios 11 bétával voltak nagyon nagyon nagy gondok amiket vagy sikerült megoldani vagy nem,inkább nem mint igen.

Na ehhez képest az ios 12 az csodálatos lett,nem itt nem írónikusan gondolom hanem tényleg,hiszen már az első béta rendszer is stabilabb volt mint a 11-ben bármi gondolok itt a 11.1 vagy a 11.3 akár a 11.4.1-re is. Az ios 12 béta nagyon jól működött hiszen a stabilitásra mentek rá amiből tegyük hozzá rá is fért a rendszerre és ezt még a legnagyobb Apple fanatikusok is elismerték. Ha egy gond volt az ios 12-vel akkor az talán a 11. béta verzió volt amiben olyan hiba jött elő,hogy valamilyen kód rossz volt a rendszerbe és mindig ha feloldottad a készüléket akkor kiadta hogy frissítsd az újabb verziót de nem volt mire mert az volt a legújabb.ű

Mikor bemutatták ezt a rendszert még június 4-én akkor már nagyon vártam a bétát,nagyon ki szerettem volna próbálni hiszen sok újdonság is belekrült a stabilitás mellet olyanok mint:

 • képernyő idő
 • jobb ne zavarjanak üzemmód
 • Mérés app ( Az iPhone-od vagy iPaded kamerájával egyenes vonalakat húzva megmérheted a tárgyakat és felületeket mind vízszintesen, mind függőlegesen; a szögletes tárgyak méretét pedig automatikusan megállapítja az app.) iPhone 6S és feltte működik,nem 100%-ig pontos sőt.... de kb értékre tökéletes igaz ez függ a távolságtól is.
 • jobb lett a fotók alkalmazás
 • csoportosított értesítés stb.

A teljes ujdonságot itt találod. ( ne aggódj egy új ablakban jelenik meg )

Én az első béták óta használom és teljesen meg vagyok vele elégedve az iPhpne 5S kicsit gyorsabb az SE az még jobb lett mint eddig annak ellenére hogy 11-gyel sem éreztem lassúnak,nem fagy le nem dob ki és nekem az akksi is jobban bírja.

Na szóval ez egy sokkal jobb,átgondoltabb rendszer lett amit érezni is lehet és most nekem újra az az érzésem,hogy..... ez igen ez az az Apple amit régen szerettem, figyelnek arra hogy mit adnak ki és átgondolják azt,oké nyílván nem az iPhone 10/10S/10R/10S Max-ra gondolok meg azoknak az árára de azzal hogy az ios 11 után átgondolva sikerült kiadni egy nagyon jó és stabil rendszert azt szerintem az ios 9 óta nem sikerült nagyon megvalósitani. Visszatérve a címre igen érdemes letölteni főleg azoknak akik nek iPhone 5S vagy 6-os telefonjuk van ios 11-gyel,mert jobb lesz tőle a telefon kicsit gyorsabb ha viszont nem fríssítetted és ios 10 van rajta akkor én nem ajánlom.

Szólj hozzá!

Szeptember 12. - A NAGY NAP - vagy nem?

2018. augusztus 31. 02:31 - fdomii

Mostmár biztos az információ, (eddig csak pletykákbók építkezhettünk) szeptember 12-én lesz a mindenki által már igzatottan várt iPhone bemutató! Valószínű egyébként, hogy nem nézünk olyan izgalmas év elé, 2019-ben több minden érdekességre számíthatunk...

Miket fogunk kapni?

Talán ez az a kérdés, amit egy ilyen cikk esetén mindenki felvetne magában. Mi most összeszedtük a legaktuálisabb pletykákat, amikre talán lehet egy picit építeni! 

#1.: Egy upgrade-elt iPhone X

Valószínűsíthető, hogy a mostani design-t nem fogja lecseréni az Apple, maradni fog ugyanaz, mint az iPhone X-nél! Ettől az upgrade-elt iPhone X-től jobb kamerát, második generációs face ID-t és újabb processzort várunk. 

Méret: 5,8 co

Árazás 390.000 ft körül

# Egy olcsó, picit bénácska iPhone X

Az almás cégtől minden kitelik, ezért sem zárhatjuk ki azt az opciót, hogy lesz egy lebutított iPhone X ami a 2017es iPhone X prociját kapná, egy kamerával rendelezne és egy aprócskát bénább kijelzővel.

Méret: 6,1-6,3 col

Árazás: 265.000 Ft körül

# Egy megnyújtott iPhone X

Erre a modellre is számíthatunk: lesz egy bazi nagy iPhone X. Méret szerint 6,5 col az elképzelhető, és minden másban egyezni fog az upgrade-elt iPhone X-zel

Árazás: 410.000 ft körül

Mi MÁS jöhetne még? 

Szeptemberben szokott még jönni az Apple Watch új szériája is. Valószínűleg ettől a már-már hagyománnyá váló dologtól szerintem nem fog eltérni az Apple! Név szerint az Apple Watch Series 4 fog jönni, ez szinte biztos. Szíjméretnél sem fognak nagy eséllyel eltérni, hagyni fogják a 38 és 42 mm-es kiszerelést! Design szekcióról nem nagyon tudunk sokat, de szerintem maradni fog a kilapított krumpli alap. A töltést hülyék lennének megváltoztatni, tuti hogy nem is fogják! Árazás részről az alap modell valahol 130.000 Ft fele lehetne, a legjobb (bőrszíjas modell) pedig max 250.000 ft legyen!

iPad

Hát, ehhez nem fűzök olyan sok reményt, max egy iPad pro-ra látok esélyt. Az iPad mini sorozatot valószínűsíthető hogy ki fogják nyírni, mivel nem éri meg benttartani, mert ha tényleg megjelenik a nagy iPhone X, akkor az fel is váltja ezt a sorozatot.

iMac/MacBook Pro

Hú, ez sem egyszerű. Mivel év elején bemutatták az iMac Prot, így azt nem tudom mennyire érné meg nekik arra egy olcsóbb modellt rádobni! MacBook szinten nem zárom ki az újítást, de az sem biztos, hogy fognak újítani! Mindenesetre a Keynote MAGYAR időpontja: Szeptember 12. 19:00 ! Aki tudja nézze!

 

Köszönöm, hogy végigolvastad, ezt a nem épp rövid cikket, ha még van erőd, akkor nyomj Instán egy követés gombot ;) szép napot

Szólj hozzá!

Back to school - hogyan vészeljük át??? - #Tippek15

2018. augusztus 27. 22:23 - fdomii

Igen, eljött a szeptember, mindjárt kezdődik a tanév! Nos igen, ezek a Lifehack-ek megkönnyíthetik a sulikezdést! 

#1 Házi feladat író applikáció letöltése

Vannak nagyon jó házi feladat letöltő alkalmazások, Nekem a személyes kedvencem a myhomeworkapp ! Ebben az appban jól lehet rendszerezni a tantárgyakat, iskolákat és mindent amit csak ilyenkor rendszerezni lehet! Jó jegyzeteket is lehet írni, úgyhogy igazából ez egy jó app! 

#2 Fontosabb dogák, témazárók emlékeztetői

Ez is egy fontos dolog tud lenni! Nagyon jó, ha vezeted egy emlékeztetőben a tz-ket! Állíts be hozzá egy megfelelő időt, és kész

 

Mivel én is iskolás vagyok, azért többre most nem tellt, főleg nem iskolakezdés előtt! Majd a következő cikkben találkozunk, sziasztok! 

 

 

Szólj hozzá!

A legjobb appok ha nyaralni mész! #Tippek14

2018. július 29. 08:25 - fdomii

Nekem van egy olyan listám (is) amin rajta vannak a legjobb appok amik egy nyaralásra kellhetnek. Mindenesetre, ezekhez az appokhoz legyen mobilneted �

1, Waze

A waze a (szerintem) legmegbízhatóbb navigációs rendszer. Mindig tudja, hogy merre kell menni, nem csak Magyarországon, hanem minden másik országban is! Viszonylag jól meg tudja becsülni az érkezést (max 5 perc +/-) ami tök jó. Nem pazarol sok mobilnetet, sőt akár nélküle is működik, szóval ez azért is nagy kedvenc!

2, Időkép

Második legfontosabb alkalmazás, az nem más mint az időkép! 3, dolog miatt tartom nagyon fontosnak ezt az appot. 1; elég pontosan meg tudja mutatni hogy milyen lesz az előre látható időjárás, 2; küldd értesítést ha a környékünkön negyed órán belül várható bármi ami nem napsütés. 3, Radar - na igen, ez egy nagy nagy nagy kedvenc. Mivel pontosan mutatja hogy merre jár egy esetleges zivatar és abból ki lehet következtetni, hogy meg fogsz-e ázni vagy sem.

3, A légitársaságod (amivel utazol) applikációja

Na igen. Ez azoknak lesz talán a leghasznosabb akik külföldre mennek és repülővel. Egyébként ez azért fontos, mert onnan értesülsz ha esetleg becsődölne a társaság vagy ilyenek. Ha utazási irodával mész, akkor az Index appot töltsd le, mivel az is értesít a legfontosabb hírekről.

Köszönöm hogy végigolvastad a cikket, a következőben találkozunk. �

Szólj hozzá!

Miért szemezgetek az Androiddal? - :(

2018. július 22. 19:36 - fdomii

Elsőre elég clickbait a cím, de nincs mit tagadni ezen, sajnos egyre többször van az, hogy megakad a szemem egy-egy androidos eszközön. Hogy csak egy példát hozzak: Nézzünk csak a Huawei P 20 Pro-ra, mennyivel egy szebb, fejletebb eszközről van szó, legfőbb és legjobb példa erre a kamera, ami sokkal jobb képeket tud csinálni mint mondjuk egy iPhone - sajnos. Software-esen oké, hogy nem jobb, de most nem ez számít a legjobban. Steve Jobs halála után az Apple átváltozott egy pénzhajkurászó, a vevő igényeit letojó céggé átváltozott. Szépíthetünk vagy csúnyíthatunk is ezen a tényen, de sajnos akkor is ez van. Másik nagy példa az Apple pénzéhességére az a kábelek és a MacBookPro. A töltőkről nem kell magyarászkodnom, az utángyártott szar, az eredeti pedig rohadt drága. Na aztán a MacBookPro.... azzal a 4 USB-C-s kimenetével semmire nem jó, vagyishát 50.000 Forint kidobására de, mert annyiért vehetsz nagy örömmel átalakítót, amit vagy otthon hagysz egy nyaralásnál vagy nem...

Képtalálat a következőre: „apple vs android”

Ez a kép mutatja az agyamban kialakult káoszt, és azt hogy nagyon picit nyúlok csak az iOS-es oldalra. Nem akarom otthagyni az Apple termékeket, mindig várom a csodát, hogy esetleg változtassanak pár dolgon.. 

Köszönöm, hogy végigolvastad a cikket! ;)

Képtalálat a következőre: „instagram”Képtalálat a következőre: „facebook”

Szólj hozzá!

Hogyan NE vágd haza az iPhone-od nyaralás közben? Tippek #13

2018. július 22. 14:21 - fdomii

Vannak olyan íratlan szabályok amiket nem árt nyaralás közben az iPhone-od védelme érdekében betartani!

1, Ne vidd magaddal mindenhova a telefont!

Oké, ez elsőre lehet, hogy hülyén fog hangzani, de tényleg, ne vidd mindenhova azt a szegény telefont! Tengerpartra főképp ne! Azért mondom ennyire a tengerpartot, mert hogyha beleesik a homokba, akkor elég erős fejfájást fog okozni. Simán bemehet a Lightning csatlakozóba, vagy a Jack csatlakozóba (márha van a telefonon). Ha bement akkor próbáljuk meg fülpiszkálóval kiszedni, ha máshogy nem működik, akkor pedig porszívóval próbálkozzunk.

Képtalálat a következőre: „homokban iPhone”

2, Ne használd egyszerre nagyon sokat a telefont!

Ez azért fontos, mert ha nagyon sokat használod, akkor a több helyen is károsíthatja telefont Főrészt az akkumulátort érheti ez esetben nagy károsodás, mert felpúposodik, aztán tönkremegy. Kevesebb részt pedig a belső kábeleket károsítja a nagy hőmérséklet. Az iPhone-ban van egy olyan beépített funkció, ami hál'isten nem kikapcsolható, hogy 35 fok felett kikapcsol a telefon!

Képtalálat a következőre: „iPhone túlmelegedés”

3, Élvezd a nyaralást és NE a telefont nyomkodd!

Na jó, ez szerintem nem szorul magyarázatra :)

Képtalálat a következőre: „szép táj”

Köszönöm, hogy végigolvastad a cikket, rég elfeledett Instagram link itt, és legyen egy szép napod! :D

Szólj hozzá!

iPhone; tippek, trükkök amiket nem tud mindenki, de nagyon hasznosak tudnak lenni. Tippek #12

2018. július 19. 22:34 - fdomii

1, ha egy olyan eszközön amin van 3 D touch (iPhone 6 S-től felfele) ha a kijelző bal oldaláról erősebb nyomással megnyomod a kijelződ akkor a multi talsking-ba dob. Ez a funkció akkor jó, ha mondjuk a Home gombot nagyon hangos lenne megnyomni így is ki lehet ,,lőni,, az appokat.

2, számológépes számkiütés Ha egy számot elcsesztél, akkor ki tudod ütni. Rengeteg ember nem tudja ezt és van hogy képes kiütni az egész hosszú számot. Ennek most viszont vége.

3, iOS 11.4 en kikapcsolni azt hogy csak a gyári töltőt fogadja el. Következők a teendők 1, Menj a Beállítások applikációba. 2, válaszd ki a touch id és jelkód menüpontot 3,és ott kapcsold ki az USB-eszközök részt.

4. Erősebb nyomással több mindent elő lehet csalogatni. Ezt a funkciót is csak a 3 D touch-os eszközökkel tudod megvalósítani. Ha kevésnek találod azt ami a controll centerben van az első kockában (repülőmód, mobil adatforg, wifi, bluetooth) akkor többet is elő tudsz csalni. Nyomd meg a kockát középen és ezek fognak előjönni:

 

 

 

Bocsánat a sok kihúzásért, de ott olyan dolgok vannak, amit nem szeretnék a világ tudtára adni. 

Amúgy: köszönöm, hogy végigolvastad a cikket :)

Szólj hozzá!

IOS 12 béta 4

2018. július 19. 14:04 - Almás csávó

Az IOS 12 béta háromról nem írtunk hiszen nem voltak benne nagy újdonságok,de most azért van egy pár.

 1. Be lehet kapcsolni az automatikus frissítést ( szoftver frissítés )
 2. Megváltozott a görgetés,kicsit mintha "folyékonyabb" lenne
 3. Kicsit változtatták a Zene alkalmazásban a navigáló gombokat.( könnyeb elérés a nagyobb kijelző miatt) 
 4. Képernyő felvétel készítésekor hosszan/rősen rá nyomsz akkor ki fogja írni: " A képernyőn minden rögzítve lesz, az értesítések is. A váratlan értesítéseket a Ne zavarjanak funkcióval kerülheti el."
 5. Több Tevékenység matrica az iMessage alkalmazásban.
 6. A gyári fotók alkalmazásban a szerkesztésnél a Korrektúra funkcióban megváltoztak a vonalak vastagsága.
 7. Az App Store  előzményeket  és fejlesztőket is meg jelenít a keresési eredmények között.
 8. Új leírás van a Ne zavarjanak módban.
 9. Automatikus Frissítésnek van már leírésa.
 10. Inteligens invertálás ( színinvertálás funkció ) a Vezérlő központra nincs hatással.

Ez egy pár ujdonság amik feltűnőbbek mint azok amik csak hiba javítások.

Forrás: EverythingApplePro 

Szólj hozzá!

IOS 12 béta 2

2018. június 20. 17:30 - Almás csávó

Tegnap este ( 2018.06.19) az Apple elérhetővé tette az IOS 12 második fejlesztői bétát és vadul el kezdtem keresgélni mik változtak és van miről beszélni.

Az első béta az ilyen félig kész rendszer volt. Naná hisz béta a rendszer... mondhatnád jogosan,de azért mondom ezt mert akkor:

 • a kijelző idő az össze vissza volt le fordítva van ami magyar volt van ami angol és ez kicsit zavaró volt,de megszokható,de ennek ellenére viszont az akkumulátornál maradtak fordítási hibák

Lassuk az újdonságokat:

 1. A kijelző időben jobb lett a fordítás és több minden le van fordítva magyarra kivéve a jobb felső sarokban mert ott maradt a Devices opció amivel az összes eszközünket át tudjuk nézni,meg tudjuk mennyit használtuk 
 2. Az akkumulátor is változott és ott most már egy komplett  táblázat/grafikon látható 
 3. Zárolt képernyőn az iPad esetében megjelent egy csík,hogy ott érhető el a vezérlő központ.
 4. Félig-meddig 3D touch! Az IOS 11-ben volt olyan funkció hogy az iPad-en hosszan de nem sokáig nyomjuk a Fájlok alkalmazás ikonja akkor előjött egy kis ablak, na most ez a Word,Power Point és Excel-el is működik. ( egyenlőre ezeknek tapasztaltam ha bővül akkor frissitem a cikket )
Szólj hozzá!