AppleFanok

AppleFanok

Hogyan előzd meg hogy elhagyjd a telefonod/mit csinálj ha találtál egy iPhone-t?

2018. március 03. - Almás csávó

Sokan hagynak el iPhone készülékeket és aki megtalálja az jobb esetben ( reméljük ) vissza szeretné adni de ugye az ujjlenyomat és a jelkód nélkül semmire nem megy vele.
 Jó megoldás lehet:

  • https://www.icloud.com/ és ott vagy másik Apple eszközön az iPhone keresésben elhagyottként beállítani és egy szöveges üzenetet kiírni hogy aki megtalálta hívja a képen látható telefonszámot.
  • Egészség alkalmazáson belül az orvosi azonosító és oda be lehet írni különböző orvosi jegyzeteket de ha helyette inkább beírod valakinek az elérhetőségét akkor van esély arra hogy valaki vissza adja.
  • Tudom nincs mindenkinek mobil internet előfizetése de ha van akkor ha olyan helyen vagy hagyd bekapcsolva hogy ha elhagynád/ellopják az iCloud-on meg lehessen találni. Igen ha kikapcsolják a netet vagy a telefont akkor nem tudod megnézni.
  • Ha találtál egy iPhone-t akkor az is megoldás lehet hogy megnézed a zárolt képernyőn hogy melyik szolgáltatónál van,ki veszed a SIM kártyát vagy inkább beviszed a komplett telefont és ott valamilyen formában értesíteni tudják az érintettet.
  • A widget oldalon a szerkesztés menüponton hozzá adod a kedvencek funkciót, a telefon/kedvencekbe hozzá adod azokat akiket lehet értesíteni ebben az esetben, akkor már zárolt kijelzőn is lehet hívni azokat az kontaktokat anélkül hogy kellene a jelkód/ujjlenyomat.

Ha ellopták a telefonod akkor sem tudnak mit kezdeni vele mert:

  • jelkódzár/ujjlenyomat
  • ha esetleg fel törik (nem sok esélyt látok rá)
  • ahhoz, hogy eladja mint használt telefont ahhoz vissza kell állítani gyári beállításokra és ott kérni fogja az Apple ID adatokat és ha be van kapcsolva a két lépcsős hitelesítés akkor.....
  • eladja alkatrésznek,de papírok nélkül igazolni hogy a tied és hogy miért nem tudsz kijelentkezni meg minden..., max a nem hivatalos helyeken tudja eladni pér ezerért.

A bejegyzés trackback címe:

https://applefanok.blog.hu/api/trackback/id/tr9313711422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása