Az iPhone felhasználók

IOS 12 béta 2

2018. június 20. - Almás csávó

Tegnap este ( 2018.06.19) az Apple elérhetővé tette az IOS 12 második fejlesztői bétát és vadul el kezdtem keresgélni mik változtak és van miről beszélni.

Az első béta az ilyen félig kész rendszer volt. Naná hisz béta a rendszer... mondhatnád jogosan,de azért mondom ezt mert akkor:

  • a kijelző idő az össze vissza volt le fordítva van ami magyar volt van ami angol és ez kicsit zavaró volt,de megszokható,de ennek ellenére viszont az akkumulátornál maradtak fordítási hibák

Lassuk az újdonságokat:

  1. A kijelző időben jobb lett a fordítás és több minden le van fordítva magyarra kivéve a jobb felső sarokban mert ott maradt a Devices opció amivel az összes eszközünket át tudjuk nézni,meg tudjuk mennyit használtuk 
  2. Az akkumulátor is változott és ott most már egy komplett használtak táblázat/grafikon látható 
  3. Zárolt képernyőn az iPad esetében megjelent egy csík,hogy ott érhető el a vezérlő központ.

Zene letöltés gép nélkül és OFFLINE!

Sokan keresnek alkalmazást arra hogy zenét töltsenek le,mert nem akarnak fizetni havonta. Eddig az Audify volt erre a legjobb mert szinte bárhonnan lehetett filmet,zenét,videót letölteni,DE ezt sajnos törölték mint az összes többi ilyen alkalmazást amit már töröltek vagy törölni fognak.Na de hogy addig se legyünk alkalmazás nélkül most találtam egyet aminek a hátránya:

  • nem videóként menti le az anyagot,így csak zenére alkalmas vagy podcast hallgatásra.
  • minden indítás után jön a reklám amit a bal felső sarokba lehet kinyomni egy idő után.
  • és ami talán a legnagyobb baj,CSAK SoundCoud-dal működik csak azzal tud keresni így nem minden zene/videó található. 

Itt is a link ha szeretnéd le tölteni: 

https://itunes.apple.com/hu/app/imusic-play-unlimited-music/id1289580043?l=hu&mt=8

Az Audify tegnap jelzett az első alkalmazásban,hogy megjelent egy frissítés egy új alkalmazásként azaz az Audify utódját ki adták: https://itunes.apple.com/cn/app/musica-fm-offline-mp3/id1398998245?mt=8&ign-mpt=uo%3D2

 

Drónozás alapvető dolgok, reptetési szabályok, stb. - Tippek #11

A drónozás a mai világban egy kifejezetten elterjedt elektromos eszköz és mostmár kifejezetten egy közkedvelt termékké vált. 

A drónozni a mai szabályok szerint szinte Magyarországon lehetetlen. Vagyis a mostani szabály: 30 nappal előtte a hatóságoknak be kell nyújtanod egy adott légtérre kérvényt + 3000 Forintot, azért, hogy reptesshetsd a drónt. Sajnos ezt a szabályt lehetetlen betartani, mert mondjuk ha van a Dunán jégzajlás, azt nem tudhatod egy hónappal előre! Ha már engedélyed nincs akkor mit ne csinálj? Szinte senki nem ad be ilyen kérelmet azért egyenlőre szinte az emberek kb 80%-a nem kér. Na most, legyél nyugodt, drónozhatsz így is. De pár alapszabályt fogadj meg!

- Ne stíröld vele a szomszédod és senkit se! 

- Ne reptesd épületek kb 1,5-1 méteres körzetében!

- Ha nekimentél valaminek szedd azonnal össze a drónt és ha nem okozott kárt, akkor húzz el, ha pedig kárt okozott akkor pedig próbáld meg megtalálni a tulajdonost vagy hívj rendőrt!

- Használj propellervédőt!

- Vigyázz, mert a legtöbb drónon nincs oldalt érzékelő!

Nagyon fontos az is, hogyha már nincs rá jogsid, akkor legalább nézz pár bemutató videót a drón kezeléséről! Kezeld felelősséggel a drónt és az első repülésnél ne csinálj trükköket csak ismerd meg a szerkezetet és annak távirányítóját! Biztosítást amilyen gyorsan lehet kössél rá!!!

Ez a cikk most picit hosszabra sikeredett, de az Insta link itt van , kövessetek be itt is minket és legyen egy jó napot, csáó!

Miért Apple? #2

Hosszú téma, de mennyire hosszú....

Fontos letisztáznunk, hogy most milyen software-eket fogok megemlíteni: iOS, Android

Sok embert - köztük engem is - nagyon lenyűgözött a Galaxy S 9 kinézete és baromi menőnek tűnt az egész. Na most, ez csak a külső! Sajnos a Samsung és társai (Huawei, LG, stb.) úgy építik és rakják össze a telefonjaikat, hogy az úgynevezett fogyóeszköz legyen. Ez azt jelenti, hogy a telefon 1-1,5 évig teljesen jól működik, mindent normálisan megcsinál, ám amikor eléri ezt a kort, egyszerűen elkezd összeomlani, bebugg-olni és totál felmondja a szolgálatot. És pont ez az, ami nem jellemző az Apple-re, hogy bármennyire is rohadt drága, megéri, mert nem fog 2 éven belül beszarni a rendszer, 7 év múlva is teljesen használható lesz! Ez az amiért szerintem baromira megéri Apple termékeket venni. Tudom azt is hogy van áruk, de egy jobb kategóriás Androidért is képesek ugyan ennyit elkérni, pedig az, garantálom, hogy nem fogja addig bírni mint egy iPhone. Lehet persze azt is mondani, hogy kezd az Apple politikája rossz lenni, amivel egyet is tudok érteni, de akkor is még mindig ez a gyártó gyártja a legjobb számítástechnikai eszközöket és ahogy elnézem a piacot fogja is. 

Köszi, hogy elolvastad:)

iOS 12 Beta - Hogyan kell telepíteni (még mindig nem ajánjuk amúgy) #WWDC2018 #Tippek10

Szerző: fdomii

Ebben a cikkben most le fogom írni, hogy hogyan kell telepítfeni az iOS 12 beta-t! DE ettől függetlenül mindenkit óvva kérek attól hogy telepítse! Vagy ha telepíti is ne napi használatos telefonra!!!!! Bármilyen bugg-ért, összeomlásért senki és semmi nem fog neked felelősséget vállalni, csak akkor tedd, ha biztos vagy benne, hogy ezt szeretnéd! Köszönöm a megértést!

1, Nyissátok meg a következő linket (ide ráillesztettem a szövegre, csak kattoljatok a betűkre!)

2, Kattintsatok az iOS 12 Beta 1 - Letöltés nevű kiírásra!

3, Kattoljatok a LETÖLTÉS-re

4, Akkor át fog titeket dobni a beállításokba, és a software-nél ki fogja írni a 12-est! 

5, Kattoljatok a letöltésre

6, Megkérdezi a telefon  ,,újra indítja?" Igen, indítsuk újra!

7, Kattoljunk ismételten a letöltésre és hagyjuk hadd töltse le a telefon a beta-t!

Mégegyszer: CSAK saját felelősségre! 

iOS 12 Beta - Hááttt.... #WWDC2018

Szerző: fdomii

Tegnapelőtt, tehát 4-én volt az Apple háza tájékán az új szoftver/software bemutatása. Most telepítettem az egy iPhone 5 S 64gb-os készülékre. Hát..... magáról a szoftverről elég megoszló a véleményem. Ezzel most nem azt akartam mondani, hogy szar lenne, csak nekem nem minden esetben lesz a kedvencem. Az első dolog, hogy nem vettem észre valami sok változást az eszközön! Az AppStore nem frissült, egyedül a hangjegyzeteknél van szembetűnő változás (erről már beszéltünk az előző cikkben). Ami még pici újdonság, hogy jött egy Feedback nevű app, ami igazából hibajelentő alkalmazás.  További kisebb változások:

megváltozott a beállítások belseje, tény, hogy nagyon kicsit, de akkor is megváltozott. Ami a ,,legnagyobb,, újítás benne, hogy bemutatták a telefonhasználati idő nevű menüpontot, melyben sokkal jobban nyomon tudjuk azt követni, hogy mire használtuk a telefont, illetve azt is be tudjujk állítani, hogy mennyit tudjunk egy appot/ a telefont használni. . Még egy (tényleg nagyon aprócska) változtatás: a Vezérlőközpont Az értesítések alól lekerült az általános nevű menüpont alá. Sajnos, mivel még eléggé béta a software ezért elég sok bugg, helyesírási hiba és nyelvi tévedés! Megkérnék mindenkit arra, hogy ne telepítse a bétákat, ha mégis telepíteni szeretnéd csak saját feleősségre tedd!!! 

Mi is vagyis a szerzők csak azért telepítettük, hogy nektek tudjuk a híreket közvetíteni, nem pedig azért, hogy bárki is ezt utánunk csinálja! 

Szóval összegezzünk!: Maga a software egészen jó lett, csak még egyelőre nem kapott sok újítást, de amit kapott azok aránylag (vagyis ahhoz képest, hogy béta) jók! Telepítését csak saját felelősségre (valóságban még úgy se) ajánjuk!

Köszi, hogy elolvastad, szokásos Insta link itt! Legyen egy szép napod! :)

IOS 12 Erre vártunk ?! Lehet....

Az Apple június 4-én mutatta be az IOS 12-t amiről sok mindent nem mondanék,mert már sokan írtak róla. Ami a lényeg és számomra legalábbis nagyon jó dolog:

Az értesítési központ egybe gyűjti az értesítéseket azt egyesével ismeg lehet nézni csak úgy,hogy rá böksz az értesítésre és előjön az összes.A másik ami nekem nagyon tetszik hogy a multitasking az olyan mint az iPhone X-ben levő,így fel kell húzni alulról a képernyőt,eddig is hasonló volt de most konkrétan az van hogy közepén hagyod az ujjad és úgy működik.Természetesen működik a home gombos megoldás is.

Az is tetszik hogy itt is olyan mint az iPhone 10 ha az akku felől húzod le akkor vezérlő központ és ha a dátum és idő felől vagy középről akkor az értesítések.

Az iPad esetében az nagyon tetszik, az ahol eddig a wi-fi volt ott van a dátum és az idő is egyszerre és az akku mellett van.

A Részvények és a hangjegyzetek alkalmazás megjelent iPad-re és változott a kinézete.

Hogyan lehet különböző karaktereket rakni az IOS-be? 

Kérdezték már többen is hogyan lehet azt megoldani hogy pl egy Apple logót hogyan tudnak mások be gépelni a másoláson kívül. Elmondjuk!

Az IOS eszközön lépjünk a Beállításokba/általános/billentyűzet/Csereszöveg

A jobb felső sarokban levő + ikonra bökve a kifejezéshez illeszd be :  majd a billentyű parancshoz akármit, pl alma vagy apl vagy Apple és akkor ha ezt be írod valahova akkor utana ezt a logot fogod be gépelni.

Ez működik a Copyright-tal is meg szinte bármivel. ( © 

Nikon D3000 - a remek kamera ennyi év után is! - Tippek #9

Ez a cikk picit el fog térni az eddig megszokottaktól, mivel most egy kamerateszt lesz olvasható, ha érdekel olvass tovább! 

Most, az elmúlt napokban kezdtem el aktívabban használni a kamerát, de nekem már most is van róla egy viszonylag jó véleményem! 


Képtalálat a következőre: „nikon d3000”

Itt a kamera, róla van szó. Én nem annyira szoktam az alap objektívvel használni (18-55mm), hanem mindig a másodikkal (55-200mm). A fényképező kifejezetten egyszerűen kezelhető, nincs benne semmi különösebb nehézség, ami azt jelenti, hogy akár egy tapasztalatlan is tudja használni, 3 percnyi tanulás után. Az én kamerám 2010-es, ami azt jelenti, hogy már nyolc éves, hogy ezt jelenti, hogy az iPhone 4 megjelenésekkor jött ki. Bármilyen meglepő, de a kamera nagyon időtálló, ami azt jelenti, hogy most is nagyon szép képeket csinál

AKKUMULÁTOR:

Végre, van egy olyan eszköz is, ami nem merül le 2 perc után. Nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy a kamera akár 10 órát kibír egy feltöltéssel kikapcsolás nélkül, ami azért valljuk be nem valami rossz arány.

MIT LEHET VELE FOTÓZNI?

A kamerát rengeteg sok fotózási módban próbáltam, teszteltem kávéportrézással, C17-es fotózással és életképek készítésére is. A fókusza nagyon gyönyörű. Szinte minden élethelyzetben megállja a helyét és megcsinálja nekünk a lehető legjobb képet. 

Köszönöm, hogy végigolvastad a cikket, Insta link itt, és találkozunk a következő cikkben, legyen szép napod! ;)

Tisztázzunk pár dolgot!

Mindig terjengenek olyan pletykák, hogy megjelent az iPhone 11, és ehhez hasonlók! NEM, NEM, NEM ÉS NEM!!!

Az Apple-nél eddig nem lett volna arra, hogy nem egy esemény keretében jelentettek volna be egy eszközt. Apple Events / WWDC időpontok:

Március - Apple events

Június - WWDC

Szeptember - Apple Events

 

Ezeken az időpontokon kívül máskor telefonbejelentő nem várható. Amilyen videók terjengenek a neten az iPhone SE 2 -ről illetve az iPhone 11-ről azok mind kínai szarok! Insta itt